En blogg om mitt liv

2007 & galen hund


skrivet den 23 jul av Lotta, klockan:00:30

År 2007 var det år när hela mitt liv förändrades, eller snarare när jag BESTÄMDE att livet skulle förändras.

Jag var trött och urless på det mesta och sommaren 2007 ”kraschade” jag. När jag kom upp till ytan igen beslöt jag mig för att det var dags för en förändring!!

 

Sagt och gjort, omskolning och utbildning stod på programmet.
Först började jag med att ta ett data körkort eftersom jag ville lära mig grunderna i Windows office ordentligt, framförallt program som powerpoint och word.

 

Därefter började jag utbilda mig inom ämnet hund, vad skulle kunna vara bättre än att arbeta med just hund när det är mitt stora intresse.
Det finns en massa olika skolor inom ämnet hund men jag valde att hålla mig till de etablerade. Det tog tid och energi men det gav mig verkligen något.

 

Att jobba med att ha kurs för hund handlar egentligen mer om att ha kurs för förarna därför är även pedagogik väldigt viktigt. Ofta är vi väldigt känsliga när det gäller våra vänner hundarna och hur man lägger fram information till deltagarna är jätteviktigt.

 

Men varför är vi så många som blir så fast i detta med hund, tror det finns olika förklaringar. Det är något meningsfullt att syssla med, det ger sociala kontakter och hundarna är så otroliga att ha med att göra. Långt intelligentare än vad många tror och betydligt vänligare.

 

Vad sägs om detta http://www.expressen.se/husdjur/1.2073269/tigerungarnas-nya-mamma-en-schafer

 

Egentligen är det helt fantastiskt för tro inget annat än att hunden är fullt medveten om att det inte är valpar utan djur av en annan art. Vad får en hund till att ta hand om tigerungar? Kan en hund känna ömhet, medlidande eller liknande?


Currently rated 3.0 by 25 people

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed