En blogg om mitt liv

Lägg energi på viktigare saker istället


skrivet den 28 jul av Lotta, klockan:14:38

Jag menar på intet vis att försvara tjurfäktning som sport men en personlig reflektion angående det stundande förbudet är att det handlar om toppen av isberget.

Känns kanske inte som att detta egentligen borde vara det främsta att lägga en massa energi på, varken för djurvännerna eller styrande.

Det finns mängder med både människor och andra djur som far betydligt mer illa i Spanien än vad tjurarna gör.
Känns mest som ett infall för att plocka poäng!

 

http://www.expressen.se/Nyheter/1.2078655/dodsstoten-tjurfaktning-forbjuds-i-katalonien

 

Och ser man till resten av tjurarnas liv så är det långt över standarden för de flesta andra, mycken energi går åt till att hålla dem i topptrim, att ge dem det underhåll de behöver osv. Tycker faktiskt inte att tjurfäktning är värre än tex vanlig jakt. Kanske inte så varken politiskt korrekt eller pedagogiskt men det är personlig åsikt som jag dessutom står för.

 

Samma sak med riktiga kamphundar (dvs hundar som faktiskt används till kamp).
Hur avskyvärd jag än finner sporten så är det knappast en sån hund som far illa i ordets egentliga mening. För att en kamp hund ska kunna prestera i ”piten” (gropen där slagsmålen äger rum) så krävs det en hund i bra kondition, välmusklad, näringsrik mat osv.
Det finns mängder med andra hundar som far betydligt mer illa fast det inte ser ut så på ytan. Som ligger understimulerade, stressade och med ångest hela sitt liv.
Skillnaden är att dessa hundar oftast finns hos sk djurvänner, helt vanliga Svenssons hundägare som inte vet bättre.
Som inte förstår vad en hund behöver för att må bra.

Alldeles för många bedömer en hund med mänskliga glasögon på sig, en hund är INTE en människa och har inte samma behov. En hund har helt andra behov.


Currently rated 3.0 by 25 people

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed