En blogg om mitt liv

Har tagit ett intressant beslut, ska strax berätta om det men först ska jag leka ”gnällkärring” lite grand.
Är så in i nooooorden trött på allt tjaffs om hundar i media efter Danmarks rasförbud.

 

Ena sidan gapar ”ÄGARPROBLEM” vilket ju iof självfallet är helt sant, men det skulle nog vara ett ägarproblem även om det handlade om Lejon!!!!

 

Andra sidan gastar ”FÖRBJUD KAMPHUNDAR” iaf i hyreshus. Självfallet gastas detta dessutom av personer som själva har helt noll koll på hund.

 

Bara ett exempel på medias hysteriska bevakning http://www.expressen.se/ledare/sakinemadon/1.2062610/sakine-madon-fy-for-kamphund

 

Gaaah, ibland undrar jag seriöst hur dumma en del hundmänniskor är.
SJÄLVFALLET är det hundarna som är problemet, det är ju inte för intet tex just Rottisar är den vanligaste hund folk är tvungna att söka experthjälp med för att de har problem. Det är inte för intet just AmStaff ofta är svåra att styra och blir problem med för att inte tala om korsningar mellan dessa typer av hund.
visst i teorin är det ALLTID ett ägarproblem för en riktigt duktig person hade klarat av hunden, men ärligt typer av hund som är så svåra att inte ens en del riktigt duktiga hundmänniskor klarar av dem då är det väl för fan hundarna som är problemet och inte ägarna.

För suprise, det är inte förortskillarna med sina AmStaffar som ställer till det mesta, det är den vanlige seriösa hundägaren med sin familjemedlem som ägaren inte klarar av att hantera oavsett hur många kurser ell böcker som läses.

 

Så inför ett hårdare krav på vilka som får ha hund och inför krav på tidigare erfarenheter av hund för att få införskaffa sig en viss typ av hund.
Gör man detta på ett pedagogiskt sätt ihop med utbildning kan man få till stånd en ändring..

 

Förövrigt på tal om hund och sommar.
Så tröttsamt med alla ”antihundkampanjer”, att man inte får vara nånstans med sina hundar och bada etc. Så mycket stränder som det finns kunde man väl för tusan istället införa några med hundförbud och tillåta på övriga. Då kan ju de som inte vill ha hundar i närheten åka till de där de slipper.
Angående att det skulle vara så ”äckligt” med hundar i vattnet
http://www.expressen.se/resor/1.2068989/har-du-koll-pa-vett-och-etikett-pa-stranden

 

En ”vett & etiketttext” om strandbesök där det står angående att ungar kissar i vattnet och att alla vet att de gör det. Är inte det ÄCKLIGT och betydligt mer ohygieniskt då mänskliga bakterier är betydligt värre för människor än från hundar (som upplysning, hundar däremot kissar INTE i vattnet).
Ska det finnas hundförbud på stränder vill jag ha barnförbud på andra för hur politiskt inkorrekt det än är tycker jag att barn är rätt äckliga.


Currently rated 3.0 by 25 people

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed