En blogg om mitt liv

Säljutbildning, något jag vill lära mig!


skrivet den 30 sep av Malin, klockan:08:31

Jag kan tänka mig att jobba på ett företag där man säljer tjänster mm.. Tycker det verkar sjukt intressant! Men grejen är den att den linjen jag gick på gymnasiet inte har kurser i säljutbildning. Men jag har läst runt lite på internet efter kurser eller liknande för att få en bättre helhetsbild av vad och hur säljutbildning fungerar. Jag kom fram till att det finns mänger av olika säljutbildningar i Sverige. Grundläggande säljutbildning, säljutbildning med inriktning på förhandling, säljutbildningar för säljchefer, säljutbildning för telesäljare och besöksbokare och säljutbildning för servicemedarbetare. Vilken ska man välja då?

 

Ja, det beror ju helt på erfarenhetsnivå och vilken inriktning du söker. Jag tänker mig att bli en bra säljare, och då behövs så klart den grundläggande utbildningen, men även utbildningen med inriktning på förhandlingen. Den sistnämnda utbildningen går ut på att lära sig att tolka och förutse kundens handlingar. För mina kunskaper om handlingsspelet är avgörande för hur framgångsrik eller värdefull affären blir. Vilket kan vara bra!

Men nu får jag helt enkelt sätta mig och plugga på lite mer på detta, så kanske det kan bli en säljare av mig också!  

 


Currently rated 3.2 by 11 people

  • Currently 3,181818/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed